چرا بعد از عمل در بینی بوی بد احساس می کنیم؟

فهرست مطالب

پس از اینکه پروسه جراحی زیبایی بینی شما به پایان می رسد ، متخصص جراح بینی دستورالعمل های اختصاصی را در قالب مراقبت های بعد از عمل بینی در اختیار بیمار قرار می دهد که رعایت آنها به جهت پیشگیری از بروز عوارض بعد از عمل زیبایی بینی و نیز پیشرفت بهتر روند بهبود ، ضروری می باشد. عدم رعایت این نکات می تواند فرد را با مشکلاتی از قبیل احساس بوی بد بعد از عمل بینی مواجه کند که قطعاً اتفاق ناخوشایندی است. مطالعه توضیحات ارائه شده توسط دکتر محمود حسین طلوعی بهترین جراح بینی مازندران در خصوص احساس بوی بد بعد از رینوپلاستی و اقدامات مناسب برای مقابله با آن به شما در انجام اقدام مناسب در صورت مواجهه با این عارضه بعد از جراحی بینی  بسیار کمک خواهد کرد.

 

بوی بد بعد از عمل بینی - دکتر محمد حسین طلوعی گیلانی

 

علل بوی بد بعد از عمل بینی

باقی ماندن تامپون یا اسپلینت
گاهی بعد از رینوپلاستی در داخل بینی برای مدتی از تامپون یا اسپلینت استفاده می شود تا روند حفظ فرم و شکل ایجاد شده در چارچوب داخلی بینی ، به خوبی پیش برود. دکتر خوب عمل بینی در چالوس به شما می گوید که در تاریخ مشخصی نزد ایشان بروید تا این اسپلینت یا تامپون برداشته شود. گاهی در صورت کوتاهی بیمار در مراجعه به پزشک طبق تاریخ تجویز شده ، به دلیل باقی ماندن جسم خارجی در داخل بینی بوی بد در بینی و دهان احساس می شود و همین امر می تواند باعث بروز عارضه بوی بد بعد از جراحی بینی شود.

عفونت بینی
تجمع ویروس ها در ناحیه سینوس موجب بروز عفونت می شود و التهاب سینوس را در پی خواهد داشت. یکی از علل اصلی احساس بوی بد بینی بعد از جراحی زیبایی رینوپلاستی همین دچار شدن بینی به عفونت است. جمع شدن مخاط در بینی‌ ، محیطی مساعد را برای ویروس ها بوجود آورده و ایجاد عفونت و احساس بوی بد بعد از عمل بینی را موجب خواهد شد.

باقی ماندن لخته خون در بینی
در طول جراحی رینوپلاستی در بینی خونریزی وجود خواهد داشت و بعد از عمل خون خشک شده و لخته‌ شده به همراه ترشحات بینی ، در مجاری آن باقی می ماند و می تواند موجب بوی بد بینی بعد از عمل شود.

باقی ماندن بخیه در بینی
برش های ایجاد شده در طول جراحی دماغ اغلب با بخیه جذبی بسته می شوند ولی در صورتی که از بخیه غیر جذبی استفاده شود و مقداری از نخ بخیه ها در داخل بینی باقی بماند موجب بروز عفونت شده و بوی بد بعد از عمل بینی را به همراه خواهد داشت.

اقدامات مفید در از بین بردن بوی بد بینی بعد از عمل

روش های متعددی وجود دارد که می توان با اجرای انها قدم موثری در رفع بوی بد بینی بعد از عمل بینی برداشت.

برخی از این اقدامات شامل موارد زیر می باشد:

  • استفاده از سرم شست و شو برای تمیز کردن و شستشو دادن مرتب بینی
  • استفاده از قطره ‌های بینی از قبیل آنتی‌ هیستامین و استروئید بینی البته تحت مشورت و توصیه پزشک
  • نوشیدن مقدار فراوان مایعات مفید خصوصاً آب برای کمک به حفظ رطوبت بینی
  • مصرف آنتی بیوتیک‌ توصیه شده توسط دکتر خوب عمل بینی در مازندران
  • استفاده از اسپری‌های بینی البته با مشورت با متخصص رینوپلاستی و در صورت صلاحدید ایشان

احساس بوی بد در بینی بعد از عمل تا چه مدت طبیعی است؟

اگر در طول چند هفته اول بعد از جراحی زیبای بینی ، بوی بد در بینی تان احساس کردید نگران نباشید. این عارضه ، طبیعی است و به مرور با رعایت نکات بهداشتی توصیه شده توسط جراح متخصص عمل بینی ، رفع می شود. اما در صدرتی که علیرغم رعایت نکات مربوط به مراقبت های بهداشتی بعد از عمل از قبیل شستشوی بینی بازهم بوی بد بعد از عمل بینی را احساس کردید ، به جراح بینی خود در مازندران مراجعه کنید تا با انجام معاینات لازم ، علت اصلی را شناسایی کرده و راهکار مناسب را برای رفع مشکل ایجاد شده ارائه دهد.

آیا بوی بد بینی بعد از جراحی شایع و عادی است؟

بخش عمده عوارض نرمال از قبیل تورم ، کبودی و خونریزی بعد از جراحی بینی پس از طی شدن دوره نقاهت برطرف می شود. بوی بد بعد از عمل بینی در کوتاه مدت بعد از رینوپلاستی ، از عوارض قابل انتظار به شمار می رود و برخی افراد ممکن است این مشکل را تجربه کنند. در حالت نرمال این بوی بد در طول دو هفته اول بعد از عمل بینی از بین می رود اما اگر برای مدت طولانی تداوم داشته باشد ، طبیعی نبوده و نشانه عفونت بینی است.

شستشوی بینی را چه مدت بعد از عمل آغاز کنیم؟

بعد از جراحی بینی لازم است در طول یک هفته تا ده روز اول بعد از عمل به دلیل وجود گچ روی بینی از خیس شدن بینی ، گچ ، بخیه‌ها و زخم‌ها جلوگیری کنیم. پس از گذشت این مدت طق توصیه پزشک لازم است داخل بینی را با کمک محلول سالین یا همان سرم شستشوی بینی تمیز کنیم تا از بروز عوارضی از قبیل بوی بد بعد از عمل بینی جلوگیری به عمل آید.
محلول سالین را می توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید و بینی را شستشو دهید تا لخته‌های خون و عفونت بینی شسته شده و خارج شود. یک سرنگ را با محلول شست‌و‌شو پر کرده و نوک سرنگ را به آرامی داخل بینی بگذارید و در مقابل سینک ، محلول را به داخل بینی فشار بدهید. سرتان خود را کمی به یک سمت خم کنید تا محلول از سوراخ بینی خارج شود.

دکتر محمود حسین طلوعی گیلانی

دکتر محمود حسین طلوعی ، متخصص و جراح گوش ، حلق و بینی ، دارای مهارت و تجربه بالا در جراحی بینی می باشند و با استفاده از تکنیک‌ های پیشرفته ، به بیماران خود خدماتی رضایت بخش را ارائه می‌ دهند.

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها