معمولاً یکی از مواردی که متقاضیان جراحی بینی یا رینوپلاستی را اذیت می کند ، ورم و التهاب بینی بعد از جراحی است. البته لازم به ذکر است که این ورم موقتی بوده و جای نگرانی ندارد. حتماً خیلی از زیباجویان به دنبال راه هایی اصولی برای کاهش آن هستند. مسلماً ، شما هم اگر از متقاضیان رینوپلاستی هستید ، برایتان این سوال پیش آمده که ورم بینی بعد از جراحی چه زمانی از بین می رود؟ یا چه کار کنم که التهاب کم شود؟ هدف از نگارش این مقاله از دکتر محمود حسین طلوعی گیلانی ، بهترین جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی در شهرهای مازندران و چالوس ، آگاهی بخشی به متقاضیان رینوپلاستی و زیباجویان است.
دلیل ورم بینی بعد از جراحی چیست؟
حین عمل ، بافت های بینی دستکاری شده و با آسیب هایی روبرو می شوند. در واقع ، علت آن جمع شدن مایعات در زیر پوست ، برای ترمیم بافت های آسیب دیده است که چند ماهی طول می کشد تا از شدت آن کاسته شود.
مقدار طبیعی ورم بینی بعد از جراحی چقدر است؟
طبق توصیه بهترین جراح بینی در شهر مازندران ، مقدار متورم شدن بینی بعد از رینوپلاستی به تغییرات انجام شده و نوع آن بستگی دارد. تورم متوسط در دو هفته اول ، کاملاً طبیعی است ولی حداقل یک سال زمان نیاز دارد تا فرم و شکل اصلی بینی خود را مشاهده کنید. در دو یا سه روز اول ، تورم به بیشترین میزان می رسد. پس ، در صورت مشاهده تورم بیشتر ، در روز سوم جای نگرانی نیست. ضمناً ، اگر نوع بینی گوشتی باشد ، زمان بیشتری نیاز است تا این التهاب بخوابد. البته بیشتر ورم در سه ماه اول از بین می رود ولی مقداری تا سپری کردن زمان ذکر شده برای بهبودی باقی می ماند.
آیا ورم بینی بعد از جراحی ، در همه به یک شکل است؟
نه. همانطور که قبلاً گفتیم مدل بینی و اقداماتی که حین رینوپلاستی روی این عضو انجام شده در مقدار ورم آن دخیل است. ولی در کل سه دسته ورم از جمله اولیه ، فیبروزی و کاذب داریم. پس از جراحی مخصوصاً به شیوه باز ، پوست به دلیل جابجایی و تغییرات اعمال شده به ترمیم نیاز دارد.
در حالت طبیعی ، هنگام بهبود ورم بعد از رینوپلاستی ، مایعاتی در زیر پوست جمع می شود که به این نوع ، اصطلاحاً ورم پوستی یا اولیه می گوییم. هنگامیکه به پزشک ناشی و کم تجربه مراجعه می کنید باید منتظر عواقب بعد از جراحی باشید ، یکی از عوارض آن بروز فیبروز یا پوست اضافه است. گاهی این عارضه تا ابد باقی می ماند. به همین دلیل توصیه می کنیم ، حتماً در انتخاب پزشک خود دقت کنید. در شهر مازندران دکتر طلوعی گیلانی ، این دغدغه خاطر را در شما کاهش می دهند.
بعلاوه ، گاهی تغییرات ساختمان استخوانی بینی انجام می شود و در این حالت به زمان بیشتری برای ترمیم آن نیاز است ، البته ورم بینی بعد از جراحی به اندازه بینی ، قبل از عمل ربط دارد.
چه کارهایی انجام دهیم که زودتر ورم بعد از جراحی بینی بهبود پیدا کند؟
در طول 12 هفته ، تفاوت های زیادی روی صورت و بینی مشاهده می کنید. اولاً ، آتلی که جراحتان در مازندران یا شهر مورد سکونتتان گذاشته ، بعد از یک هفته بر می دارد. تورم بینی بدون آتل بیشتر به چشم می آید. کبودی و ورمی که بعد از عمل اطراف بینی و زیر چشم ها پخش شده بود ، کم کم کاهش پیدا می کند. و پس از سه هفته ، بخش عمده ای از ورم بینی بعد از جراحی کم شده و تا حدی تغییرات مشخص می شود ولی برای دیدن نتیجه نهایی باید تا حداقل یک سال صبور بود.
مراقبت های لازم برای کاهش ورم بینی بعد از جراحی
طبق توصیه های بهترن جراح شهرهای چالوس و مازندران ، به یکسری نکات برای بهبود باد بینی بایستی توجه کنید که عبارتند از:
بایدها
- تا می توانید مایعات و آب بنوشید. هیدراته کردن بدن مهم است
- استراحت و خواب کافی داشته باشید و حواستان باشد تا چند هفته به پشت بخوابید و سرتان را بالاتر از بدن قرار دهید
- کمپرس سرد را هر چند دقیقه یک بار روی ناحیه ملتهب بگذارید و بردارید تا آن را کاهش دهد (حداقل تا 48 ساعت) بیش از چند دقیقه نگه ندارید چون به بافت ها آسیب می رساند
- از چسب بینی استفاده کنید
- از ماساژ بینی تحت توصیه و نظر پزشک استفاده کنید
- غذاهای مغذی و مناسب مصرف کنید
نبایدها
- فعالیت های سنگین انجام ندهید
- اگر دکتر دارویی تجویز کرده ، بطور منظم و سروقت آن ها را مصرف کنید
- سیگار نکشید
- نوشیدنی های کافئین دار و الکلی مصرف نکنید
ورزش ، برای کاهش ورم بینی بعد از جراحی
این مطلب در مقاله ای با عنوان ورزش بعد از جراحی بینی در سایت بهترین پزشک مازندران و ساری ، بطور مفصل و کلی توضیح داده شده است. اما در این بخش بطور خلاصه با توصیه پزشک ، می توانید برای جوش خوردن زودتر بافت های بینی و کاهش ورم بینی بعد از جراحی ، از ماساژ و ورزش های مخصوص در خود این عضو استفاده کنید. با توجه به بینی گوشتی یا بینی استخوانی ، پزشک به شما آموزش می دهد ، چطور این عضو را ماساژ دهید.
معمولاً برای کاهش ورم بینی بعد از جراحی ، سه نوع ماساژ در نواحی مختلف آن آموزش داده می شود که در قسمت نوک ، استخوان و پشت یا پل بینی انجام می شود. برای نوک بینی که بیشتر در انواع گوشتی انجام می شود ، باید دو انگشت خود را روی غضروف نرم این عضو به سمت بیرون کشید. ماساژ بعدی ، به این صورت است که انگشت را آرام روی پل بینی و به سمت بالا می کشید. ماساژ استخوان برای کم کردن مایع جمع شده در زیر پوست انجام می شود. در این حالت دو انگشت را در دو طرف بینی گذاشته و به سمت گونه ها می کشید. توجه داشته باشید ، تمامی این حرکات باید آرام و ملایم باشد تا تغییر شکلی در دماغ اتفاق نیفتد.
چه غذاهایی برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی بخوریم؟
در مقاله ای جداگانه از بهترین جراح بینی در شهر مازندران ، به تفصیل در مورد تغذیه بعد از جراحی بینی بحث شده است. اما برای آگاهی شما نکته بسیار مهم این است که از نمک پرهیز کنید چون سدیم و غذاهای شور خود ، التهاب آور هستند و تورم را بیشتر می کنند. ضمن اینکه در روند بهبودی ، اختلال ایجاد کرده و نتیجه را طبق انتظاراتمان پیش نمی برد.
همچنین برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی ، از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید که زیاد نیاز به جویدن نداشته باشند ، مثلاً خوراکی هایی مثل آجیل و یا تخمه علاوه بر داشتن نمک نیاز به جویدن زیاد دارند و اوضاع را وخیم می کنند و ورم بینی بعد از جراحی را افزایش می دهند. ضمناً از مصرف میوه ، کمپوت یا آب آناناس و کرفس غافل نشوید چون آنزیم بروملین موجود در آن ها باعث کاهش التهاب ، کبودی و ورم بعد از جراحی بینی می شود و روند بهبودی را تسریع می بخشند.
مصرف چه داروهایی برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی بهتر است؟
این سوال پاسخ قطعی ندارد ، چون طبق تجویز پزشک خود در مازندران یا سایر شهرها باید از داروها بطور منظم استفاده کرد اما برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی می توان از مکمل هایی مثل ویتامین سی همچنین قرص آناهیل تحت نظر پزشک مصرف کرد.
لازم است حتماً از چسب برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی استفاده کنیم؟
اگر می خواهید ورم بینی بعد از جراحی را کنترل کرده و زودتر فروکش کند ، توصیه جراح بینی در شهرهای چالوس و مازندران ، استفاده از چسب بینی است. این چسب پوست را روی ناحیه ی استخوانی محکم نگه می دارد و نمی گذارد پوست و بافت تغییر شکل دهند. توجه داشته باشید بیشتر هنگام خواب به بینی تان چسب بزنید چون شب ها ورم بیشتر می شود. اما همیشه از چسب استفاده نکنید و گهگاهی آن را بردارید. خیلی ها می پرسند تا چه موقعی از چسب استفاده کنم؟ بهتر است تا سه ماه اول بخاطر وجود ورم بعد از جراحی بینی ، چسب بزنید.
بیشتر کدام قسمت های بینی متورم می شود؟
بهبود ورم بینی ، بعد از جراحی در تمام قسمت ها همزمان انجام نمی شود و بعضی جاها زودتر بهبود می یابند. به همین دلیل ، اکثر متخصص ها توصیه می کنند برای رسیدن به نتیجه نهایی حداقل یک سال زمان لازم است. ورم بینی بعد از جراحی در بخش هایی از پیشانی ، نوک و پره های دماغ صورت می گیرد.
معمولاً ورم اطراف بینی زودتر از نوک بینی التیام می یابد و نوک بینی تقریباً آخرین بخشی است که التهابش فروکش می کند ، چون پوست این ناحیه ضخیم تر است و به زمان بیشتری نیاز دارد. برای کسب اطلاعات دیگر در مورد جراحی بینی می توانید با مقالات دکتر طلوعی گیلانی ، بهترین جراح مازندران و چالوس همراه باشید.
مواد غذایی مفید برای رفع ورم صورت بعد از عمل بینی
- مصرف مواد غذایی ضدالتهابی پس از عمل جراحی بینی
- مصرف آب به میزان کافی حداقل هشت لیوان آب در روز توصیه میشود.
- اجتناب از مصرف غذاهای شور و پرنمک
مصرف آناناس و آب کرفس - میل کردن غذاهای که نیاز به جویدن طولانیمدت ندارند و سفت نیستند.
- مصرف میوهجات و سبزیجات تازه بعنوان منابع غنی ویتامینها و مواد مغذی
ورم صورت بعد از عمل بینی چقدر طول میکشد؟
نوع جراحی ، نوع پوست بینی ، تکنیکهای جراحی استفاده شده برای عمل بینی و نحوه اجرای مراقبتهای بعد از عمل بینی و انجام توصیههای بهترین جراح بینی بعد از عمل نقش مهمی در کاهش ورم دارد. معمولاً بخش عمده ای از ورم بعد از رینوپلاستی در مدت چند هفته کاهش مییابد. اما بخشی از آن به چند ماه زمان نیاز دارد تا بهطور کامل برطرف شود. حدود ۷۰ درصد از ورم بعد از عمل بینی ، در طول یک دوره یکماهه از بین می رود ولی برای رفع کامل آن ، گاهی تا یک سال زمان لازم است.
بهترین قرص برای کاهش تورم بینی بعد از عمل
قرص آناهیل ، قرص حاوی ویتامین ث می باشد که در سرعت گرفتن خوابیدن ورم بینی بعد از عمل موثر است. این قرص حاوی انزیم بروملین ، یعنی همان انزیم موجود در میوه آناناس میباشد که اثر قابل ملاحظه ای در فروکش کردن سریع ورم دارد.
ورم بینی استخوانی بعد از عمل کی می خوابد؟
ورم بینی استخوانی در مقایسه با بینی های گوشتی با سرعت بیشتری فروکش می کند و اغلب بعد از گذشت ۶ تا ۸ ماه از بین می رود. البته ، ضخامت پوست نقش مهمی در سرعت فروکش ورم دارد و هرچه این ضخامت کمتر باشد ، بازه زمانی کمتری برای فروکش کردن ورم مورد نیاز خواهدبود.